Patiënt worden – Tandartspraktijk Habibi – Papendrecht

Patiënt worden

U kunt zich direct inschrijven via het digitale inschrijfformulier. Zie kopje Contact – Inschrijfformulier. Uw gegevens worden z.s.m. verwerkt. De receptioniste neemt daarna z.s.m. telefonische contact met u op voor het bevestigen van uw inschrijving.

U kunt ook telefonische contact opnemen met de praktijk 078-6440031. Voor een vlotte telefonische inschrijving graag uw bsn nummer en verzekering- gegevens bij de hand te houden.

Wij verzoeken u bij het 1e bezoek uw legitimatie bewijs en verzekeringspas (polis) mee te nemen. Wilt u zo vriendelijk  i.v.m. de administratieve afhandeling, 10 minuten eerder aanwezig te zijn dan uw gemaakte afspraak? Zodra u voor het 1e bezoek (periodieke controle) bent geweest is het belangrijk om u gebit goed te blijven onderhouden. Daarom sturen wij u een bericht (oproep kaart of e-mail) als het weer tijd is voor uw periodieke controle. Uiteraard is het ook mogelijk om direct bij de receptie een afspraak te maken voor uw volgende periodieke controle.

Ter informatie indien u voor de tandarts geen aanvullende verzekering heeft, verzoeken wij u vriendelijk om de factuur direct te betalen, dit kan door middel van contante betaling en of pin betaling u krijgt van ons een bewijs van uw betaling mee.

Kosten begroting:

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk (begroting) worden vastgelegd. Wij doen dit in ieder geval altijd voor behandelingen vanaf € 150,00.

Wij verzoeken u vriendelijk indien gewenst deze begroting aan uw tandarts te vragen. Waarna u kunt informeren bij uw zorgverzekering of  de behandeling wordt vergoedt. De tarieven voor behandeling kunt u vinden op onze website bij kopje tarieven en betalen! Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen 1 werkdag(en).
Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. Ik kan u eventueel verwijzen naar mijn collega´s.

Huisregels

Afspraken maken:

Afspraken kunt u zowel telefonische als aan de balie maken.

Afspraak afzeggen

Indien u verhinderd bent en de gemaakte afspraak niet na kan komen, dan dient u uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen dit kan alleen telefonische. Wij zijn genoodzaakt bij u de gereserveerde tijd in rekening te brengen, indien u de afspraak op kortere termijn afzegt.

Melden bij balie bij binnenkomst

Wij verzoeken u bij binnenkomst te melden bij de balie. De tandarts, mondhygiënist, preventie-assistente of orthodontie-assistente kan via zijn/haar computer zien welke patiënt aanwezig is.

Anamnese

Als u nieuwe patiënt bent, zal u voorafgaand aan uw behandeling verzocht worden een zogenaamde medische anamneselijst in te vullen. Dit is een vragenlijst die de tandarts informatie moet verschaffen over Uw medische voorgeschiedenis en actuele medische problemen.

Bijvoorbeeld vragen over:
* Roken en ander genotmiddelengebruik. Deze kunnen nl een verhoogde kans geven op ziekten van de mond of vertraagde (wond-)genezing. het is belangrijk om tevoren over deze eventuele verhoogde kans geïnformeerd te zijn.
* Medicijngebruik. Zo is het belangrijk om te weten of U bloedverdunners gebruikt (voor het geval er bij U bijvoorbeeld een kies getrokken moet worden, maar ook voor andere ingrepen kan dit van belang zijn om een behandeling veilig uit te kunnen voeren), of U allergisch bent voor bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica), en ook kunnen sommige medicijnen bijwerkingen geven in de mond (zoals bijvoorbeeld corticosteroïd-bevattende inhalers en anti-epileptica).
* Ziektegeschiedenis. Informatie over de aanwezigheid in het lichaam van materialen van kunststof, zoals diverse prothesen (hartkleppen, gewrichtsprothesen, etc.) is van belang om voorafgaand aan een ingreep, indien nodig, preventief antibiotica te geven, omdat anders tgv de ingreep de prothese zou kunnen infecteren.
Ook bestraling van het hoofdhalsgebied kan gevolgen hebben, zoals droogheid van de mond en vertraagde wondgenezing.
Diverse gevolgen van “systemische” ziekten kunnen zichtbaar zijn in de mond, zoals de ziekte/syndroom van Sjögren.
Regelmatig zal de lijst worden herzien, om te checken of de inhoud nog actueel is.

Wijzigingen door geven

Dit betreft wijzigingen in uw verzekering, adres of telefoonnummer graag vóór de behandeling door geven. Wij kunnen direct uw gegevens in onze computer wijzigen, waardoor zowel financiële als administratieve miscommunicatie voorkomen kan worden. Het is ook mogelijk om door middel van het contactformulier op deze site uw persoonsgegevens wijzigen.